Stekeovnstemperatur: 150 grader / ca. 3 timer
- 1 1/4 kg frosset stek av elg, reinsdyr eller rådyr
- 200 gr smør
- 2 kjøttbuljongterninger
- 5 dl vann
- Salt og pepper
- 10 skiver geitost
- 1 ss hvetemel
- 3 dl fløte
- 2 dl rømme
Tilbehør:
- 150 gr erter
- 200 gr rosenkål
- Poteter
- Rørte tyttebær
Når det er gått ca 1 1/2 time skal du begynne å øse steken, jo oftere desto bedre! Dersom det ikke er nok væske i langpannen, fyll på mer vann! Etter 3 timer sjekker du steken med en pinne som du stikker ned i den tykkeste delen av kjøttet. Dersom rosa væske pipler ut, er steken ferdig. Pakk steken veldig godt inn i folie og la den hvile i ca. 1 time!
Saus:
Sil av stekesjyen og ha den i en kjele. Først smelter du geitosten oppi sjyen. Dryss deretter over hvetemelet. Husk å røre hele tiden! Tilsett fløte, rømme og krydder. Sausen skal småputre i 30 min. Kok poteter og grønnsaker.Steken skal skjæres i tynne skiver, gjerne pyntet med salatblader, delte cherry tomater og frisk timian.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar