søndag 5. mars 2017

Viltstek

Stekeovnstemperatur: 150 grader / ca. 3 timer
  • 1 1/4 kg frosset stek av elg, reinsdyr eller rådyr
  • 200 gr smør
  • 2 kjøttbuljongterninger
  • 5 dl vann
  • Salt og pepper
  • 10 skiver geitost
  • 1 ss hvetemel
  • 3 dl fløte
  • 2 dl rømme
Tilbehør:
  • 150 gr erter
  • 200 gr rosenkål
  • Poteter
  • Rørte tyttebær
Smelt smøret i en gryte, tilsett vannet, pepper & salt og buljongterninger. La dette koke opp. Legg den frosne steken i en langpanne, hell smørblandingen fra gryten over i langpannen og sett pannen i steikeovnen.
Når det er gått ca 1 1/2 time skal du begynne å øse steken, jo oftere desto bedre! Dersom det ikke er nok væske i langpannen, fyll på mer vann! Etter 3 timer sjekker du steken med en pinne som du stikker ned i den tykkeste delen av kjøttet. Dersom rosa væske pipler ut, er steken ferdig. Pakk steken veldig godt inn i folie og la den hvile i ca. 1 time!
Saus:
Sil av stekesjyen og ha den i en kjele. Først smelter du geitosten oppi sjyen. Dryss deretter over hvetemelet. Husk å røre hele tiden! Tilsett fløte, rømme og krydder. Sausen skal småputre i 30 min. Kok poteter og grønnsaker.
Steken skal skjæres i tynne skiver, gjerne pyntet med salatblader, delte cherry tomater og frisk timian.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar