søndag 5. mars 2017

Ungarsk gulasj

  • 600 gr biffkjøtt i biter
  • 2 ss olje/smør
  • 2 hakkede løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 gulrøtter i ringer
  • 1 oppskåret persillerot
  • 1-2 selleriblader
  • 2 store tomater uten skinn (jeg bruker bokstomater)
  • 2 grønne paprika
  • 3 store, oppskårne poteter
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts karvefrø
  • 1 laurbærblad
  • Pepper og salt etter smak
  • Vann
Fres all løken og ha paprikapulver over. Tilsett kjøttet og brun dette. Ha i hvitløk, karvefrø, salt og pepper + laurbærblad. Dekk med vann og la dette surre i 1 1/2 time.
Ha i resten av grønnsakene unntatt tomater og paprika. Fyll på vann ved behov. Skal til enhver tid dekke det som er i gryten. Kokes 15 min. Ha så i tomater og paprika og kok opp i ytterligere 2 min.
Serveres med ris, poteter eller som suppe med brød!


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar