søndag 5. mars 2017

Torskegryte

  • 300 gr fersk eller fryst torskefilet
  • 1 stor purre
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 2 dl matfløte
  • 1/2 dl chilisaus (av ketchuptypen)
  • Presset saft av 1 sitron
  • Salt & pepper
  • 1 boks (ca. 250 gr) muslinger
  • Ca. 200 gr rensede reker
  • Dillkvister
Dersom du benytter frossenfisk må du tine den litt først. Skjær fisken i biter. Strimle purren og fres den i smøret i en gryte. Strø på hvetemelet og rør om. Tilsett fløte, salt, pepper, chilisaus og sitronsaft. Legg så fisken i gryten og la den koke på svak varme under lokk i 6-8 minutter. La muslinger og reker renne av seg og ha dem i gryten. La alt til slutt bli gjennomvarmt igjen uten å koke. Det liker ikke muslinger og reker..
Server med kokte poteter og en god grønn salat til!


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar