lørdag 11. mars 2017

Tiramisu

  • 3 dl espresso eller sterk kaffe
  • 1 pakke fingerkjeks (Savoiardi)
  • 3 ss marsalavin, amaretto eller Gran Marnier
  • 3 dl fløte
  • 3 eggeplommer
  • 100 gr sukker
  • 250 gr mascarponeost
  • Skallet av 1/2 sitron
  • 4 ss kakaopulver

Lag epsresso eller sterk kaffe og avkjøl. Bland inn Marsala-vin, amaretto eller konjakk. Dypp kjeksene i den avkjølte blandingen og legg halvparten i et lag i en form, ca 20x30 cm.

Stivpisk kremfløten og sett til side.

I en annen bolle pisker du eggeplommer og sukker til massen er jevn og luftig. Sett til side.

Pisk opp mascarponekremen før du vender den forsiktig inn i eggeblandingen. Ikke bruk en elektrisk visp til dette. Til slutt rører du inn den piskede kremfløten. Finrasp litt sitronskall i blandingen og bland sammen.

Dander halvparten av kremen over kjeksene, før du legger et nytt lag av de dynkede kjeksene over. Hell resten av kaffen over kjeksene om det er noe til overs.

Legg resten av kremen på toppen og sikt et tykt lag kakaopulver på toppen. Sett formen kjølig i minst en time for at smakene skal få satt seg. Formen kan med hell stå kjølig over natt.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar