søndag 5. mars 2017

Sjokoladekake, saftig

Stekes i springform 24 cm, ved 180-200 grader i ca 35 min. 

  • 4 egg
  • 250 gr sukker
  • 135 gr margarin
  • ½ plate kokesjokolade
  • 135 gr hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker

Egg og sukker vispes til eggedosis. Margarin og sjokolade smeltes og blandes inn. Tilsett deretter hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Avkjøles før kremen påføres.


Fyll


  • 2 egg
  • 1 del kremfløte
  • 125 gr sukker
  • 125 gr meierismør
  • ½ plate kokesjokolade
  • 1 ts vaniljesukker

Kok forsiktig opp egg, fløte og sukker. Rør hele tiden. Trekk blandingen bort fra platen, tilsett meierismør, kokesjokolade og vaniljesukker. Avkjøles og settes kaldt. Deretter piskes kremen kraftig opp med mikser. Del kaken i 3, og smør fyll mellom alle deler + oppå.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar