søndag 5. mars 2017

Reinsdyrgryte med kantareller

Enkel potetmos
  • 800 gr poteter
  • 2 dl varm melk
  • Salt og pepper
Skrell potetene og kok dem til de er møre. Sil fra vannet og mos sammen med melk til stappe. Krydre med salt og pepper.
  • 500 gr reinsdyrskav
  • 1 hakket gul løk
  • 200 gr kantareller
  • Smør til steking
  • 1 ss hvetemel
  • 4 dl vann
  • 2 dl lett créme fraíche
  • 1-2 ss voltfond
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 8 skiver bacon i biter
  • 2 dl krutonger
Stek reinsdyrskav sammen med løk og 100 gr kantareller i smør. Dryss over metet og spe med vann. kokes i et par min. Ha i créme fraíche. Smak til med salt, pepper, fond og timian.
Stek resten av kantarellene sammen med bacon og krutonger. Dryss blandingen over gryten ved servering.
Serveres med foruten potetmosen, kokte grønnsaker og tyttebær.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar