- Ca 100 gr brie
- Ca 100 gr ridderost
- Ca 100 gr blåmuggost
- 2 friske fiken
- 4 skiver nøttebrød eller olivenbrød
Aprikos og nøtter i karamell
- 1 dl sukker
- 1/2 dl vann
- 8 stk tørket aprikos delt i to
- 100 gr valnøttkjerner evt. hasselnøtter
Smelt sukkeret ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele, til det er gyldent.
Trekk kjelen litt vekk fra platen, tilsett vann. La det koke videre ca 1 minutt, tilsett aprikos og nøtter. Bland sammen og trekk kjelen vekk fra platen. Avkjøl.
Del osten opp i passe prosjonsstykker, legg på tallerkener.
Server sammen med aprikos og nøtter i karamellsaus, litt fiken og søtt brød. Ost passer godt sammen med f.eks nøtter, søt frukt, brød eller kjeks. Husk å ta osten ut fra kjøleskapet ca 30 min før servering slik at smak og konsistens kommer best mulig frem.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar