søndag 5. mars 2017

Ostetallerken (Matprat)

Ca 4 porsjoner

  • Ca 100 gr brie
  • Ca 100 gr ridderost
  • Ca 100 gr blåmuggost
  • 2 friske fiken
  • 4 skiver nøttebrød eller olivenbrød

Aprikos og nøtter i karamell
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vann
  • 8 stk tørket aprikos delt i to
  • 100 gr valnøttkjerner evt. hasselnøtter

Smelt sukkeret ved middels sterk varme i en tykkbunnet kjele, til det er gyldent.
Trekk kjelen litt vekk fra platen, tilsett vann. La det koke videre ca 1 minutt, tilsett aprikos og nøtter. Bland sammen og trekk kjelen vekk fra platen. Avkjøl.
Del osten opp i passe prosjonsstykker, legg på tallerkener.
Server sammen med aprikos og nøtter i karamellsaus, litt fiken og søtt brød. Ost passer godt sammen med f.eks nøtter, søt frukt, brød eller kjeks. Husk å ta osten ut fra kjøleskapet ca 30 min før servering slik at smak og konsistens kommer best mulig frem.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar