søndag 5. mars 2017

Nan-brød

  • 2,1 dl melk
  • 1 ½ ss sukker
  • 25 gr frisk gjær eller 1 ½ ss tørrgjær
  • 600 gr hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts løkfrø (kan sløyfes)
  • 2 ts bakepulver
  • 4 ss vegetabilsk olje
  • 2 ½ dl yoghurt naturell
Lunk melken til den er håndvarm. Tilsett halvparten av sukkeret og gjæren (hvis du bruker frisk gjær tilsettes hele mengden). La det stå i 20-25 min.

Ha melet i bollen. Ha i resten av sukkeret og eventuelt gjæren, sammen med salt, løkfrø og bakepulver. Bland godt. Lag en grop i midten. Ha i olje, yoghurt og melk og arbeid det hele sammen. Kna deigen i 10-15 minutter, til den er glatt og blank.

Hell 1 ts olje i bollen og det samme over deigen. Dekk deigen med et fuktig klede og la den stå på et lunt sted i 1 – 1 ½ time, ikke særlig lenger.

Forvarm ovnen til 275 grader, sett den på grillfunksjon. Dekk stekebrettet med bakepapir eller aluminiumsfolie.

Del deigen i 10 like store emner. Ta et emne og rull det til en kule. Dra eller kjevle den til en tåreformet leiv som er ca ½ cm tykk. Legg leiven på stekebrettet og sett den under grillen. La den steke i ca 2 min eller til den begynner å blåse opp. Ta raskt ut brettet og snu leiven. Sett den under grillen et ½ minutt til, eller til det danner seg brune flekker. Legg det ferdige brødet under et fuktig klede eller i alufolie mens du baker ut de andre emnene. Det tar litt tid å lage, men det blir kjempegodt!


.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar