torsdag 9. mars 2017

Mamsens kjøttboller

  • 1 kg kjøttdeig
  • 4 store kokte poteter
  • 1 1/2 - 2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts sukker
  • 2 egg 
  • 1 ss potetmel
  • 2 finhakkede løk
  • 2 dl creme fraiche
  • Smør til steking
  • 1 kjøttbuljongterning el. 1 ss kjøttbuljongpulver

Mos de kokte potetene. Bland kjøttdeigen med salt, krydder, egg, poteter, potetmel og løk og rør til slutt inn creme fraiche. Bland godt.

Fukt hendene med vann og form deigen til små runde boller. Legg dem på bakepapir mens de venter på sin tur i steikepanna. Bollene stekes gyllenbrune på middels varme. Knus gjerne buljongterninger evt. kjøttbuljongpulver i smøret før steking, da får kjøttbolllene en herlig saltsmak og fin farge.

Serveres med poteter og gjerne en agurksalat.

Kjøttbollene egner seg også meget godt kalde, da som fingermat til festbruk. Tips: stikk da en tannstikker i tre i hver kjøttbolle for enkel servering.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar