søndag 5. mars 2017

Lasagne (min)

Stekeovnstemperatur: 200 grader / 40-50 min
  • 1 pk lasagneplater
  • Olivenolje
Kjøttsaus:
  • 1 finhakket løk
  • 1 presset hvitløksfedd
  • 600 gr kjøttdeig
  • 1 dl matfløte
  • 1 dl revet ost
  • 1 eggeplomme
  • Salt & pepper
Fres løken og hvitløk blank i olivenolje i en gryte. Tilsett kjøttdeigen, mos den med en gaffel og la den bli gjennomstekt. Tilsett krydder og fløte. La sausen trekke i minimum 20 minutter. Rør til slutt inn ost og eggeplomme, og ta gryten av platen.
Tomatsaus:
  • 1 finhakket løk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 1 boks tomatpuré
  • Basilikum
  • Oregano
  • Salt & Pepper
  • Litt sukker

    Fres løken i olivenolje, tilsett de øvrige ingrediensene og la det småkoke i 30 min. Smak evt. til med mer krydder.
Hvit saus:
  • 1 liter melk
  • 50-70 gram margarin
  • 1 dl hvetemel
  • 3 dl revet ost
  • 3 pressede hvitløksfedd

    Varm melken. Smelt margarin, rør inn melet og spe med melken. La dette koke opp under jevn røring. Tilsett hvitløk, ost, salt og pepper.

Hell litt av den hvite sausen i en ildfast form med litt høye kanter. Legg så et lag med lasagneplater. Ha over sausene lagvis - først kjøttsaus, tomatsaus og til slutt hvit saus før neste lag med lasagneplater. Dette gjøres til formen er full.. Det øverste laget skal være lasagneplater dekket med tomat- og hvit saus. Stekes midt i ovnen.

Serveres med hvitløks baguetter, en god grønn salat og en dæsj Créme Fraiche.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar