søndag 5. mars 2017

Kyllingpai

  • 1 ferdig stekt/grillet kylling
  • 3-4 plater butterdeig
  • 1 sammenhvispet egg
Karrisaus
  • 1 stor purre
  • 1-2 syrlige grønne epler
  • 4 ss margarin eller olje
  • 3 ts karri (eller mer ved behov)
  • 8 champignon
  • 3 ss hvetemel
  • 3-4 dl matfløte
  • 1 1/2 dl créme fraíche
  • 1 hønsebuljongterning
  • 1 ts soyasaus
  • 1 1/2 ts curry paste
  • 2 ss tomatketchup
  • Salt & Pepper
  • 1 Sammenhvispet egg
Purren skal renses og skjæres i ringer. Soppen skjæres i ikke altfor tykke skiver. Skrell eplet og skjær det i terninger. Karrien freses litt i olje eller margarin før purre og eples has i. Stekes til gyllent. Tilsett sopp og dryss melet over. Bland så inn fløte, soyasaus, buljongterning, créme fraíche, curry paste, ketchup, salt og pepper. La sausen putre under lokk på svak varme i 10 min.
Rens kyllingen for skinn og bein og del kjøttet i biter. Legg kyllingen i bunnen av paiformen og hell sausen over. Kjevle ut butterdeigen og legg denne som et lokk over paien. La deigen dekke kanten på paiformen. Pensle "lokket" med egg og stek paien midt i ovnen til den blir gyllen. Etter paien er tatt ut av ovnen kan den pyntes med frisk timian og rød chilli. Serveres med en god salat og brød til.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar