- 500 gr mandler
- 500 gr melis
- 4 stk eggehviter
- 200 gr mørk 70% sjokolade
Skåld halvparten av mandlene. Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.
Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene først i sjokoladen og deretter i hakkete pistasjenøtter eller mandler. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene er fine å fryse.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar