søndag 5. mars 2017

Kransekaker dyppet i mørk sjokolade

  • 500 gr mandler
  • 500 gr melis
  • 4 stk eggehviter
  • 200 gr mørk 70% sjokolade

Skåld halvparten av mandlene. Mal skåldede og uskåldede mandler i hurtigmikser. Bland inn melis og elt inn eggehviter til en seig, fast deig. Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig minst et par timer. Trill deigen ut til fingertykke pølser. Skjær pølsene i ca 8 cm lange biter. Legg bitene på bakepapir og stek dem ved 175 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl stengene på rist.

Smelt kokesjokolade over vannbad og dypp en eller begge endene av kransekakestengene først i sjokoladen og deretter i hakkete pistasjenøtter eller mandler. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet. Oppbevar stengene i tett boks. Kransekakestengene er fine å fryse.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar