onsdag 8. mars 2017

Epleterte med mandelkrem

Tertedeig
  • 125 gr smør
  • 100 gr sukker
  • 1 klype salt
  • 250 gr hvetemel
  • 2 eggeplommer
  • 2 ss kaldt vann

Elt smør, sukker og salt sammen i en kjøkkenmaskin (eller rør!). Pisk inn mel og eggeplommer. Når blandingen er rørt sammen og likner en grov deig, tilsett kaldt vann og elt deigen hurtig sammen til en stor kule. Legg deigen i en skål og sett i kjøleskapet i 30 min.

Rull deigen ut på et meldrysset bord og kle en smurt terteform. Bruk gjerne en metallform, det gir en mer sprø tertebunn. Prikk i bunnen med en gaffel. Fold alu.folie rundt kanten på terten. Stekes ved 180 grader i ca 10 min. Fjern alu.folien og avkjøl tertebunnen på rist.

Fyll
  • 75 gr mykt smør
  • 75 gr mandelmel
  • 75 gr melis
  • 3-4 epler etter sesong
  • 50 gr mandelflak
  • 2 ss rørsukker
Rør mykt smør med mandelmel og melis til en kremet masse. Smør tertebunnen med mandelkremen i et jevnt lag. Skjær eplene i tynne båter og fordel over terten. Dryss sukker og mandelflak over. Bak i en 175 grader varm ovn i 15-20 min. Terten skal være gyllen og sprø.


.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar