- 1 kg sure epler
- 2 dl vann
- 5 cm frisk ingefær
- 1 vaniljestang
- Saft og skall av en sitron
- 3-4 kvister av urten sitronverbena
- 1/2 kg lyst rørsukker
- 1 ts konserveringsmiddel
Skjær eplene, med skall og kjerne hus, i mindre stykker. Legg stykkene i en gryte med vann. La det koke ved svak varme i 40-45 min. til eplene er helt utkokte.
Sikt eplemosten og hell pureen tilbake i gryten. Tilsett ingefær, en delt vaniljestang, revet skall av en sitron, sitronsaft, sitronverbena og sukker. Kok i en times tid på svak varme. Legg lokket delvis over gryten.
Fjern vaniljestangen og ingefærstykket fra eplesmøret, tilsett så konserveringsmiddel og hell eplesmøret på rene, kokte syltetøyglass og oppbevar i kjøleskap.
.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar