onsdag 8. mars 2017

Eplesmør med sitronverbena

Gir 2 glass á 5 dl

  • 1 kg sure epler
  • 2 dl vann
  • 5 cm frisk ingefær
  • 1 vaniljestang
  • Saft og skall av en sitron
  • 3-4 kvister av urten sitronverbena
  • 1/2 kg lyst rørsukker
  • 1 ts konserveringsmiddel

Skjær eplene, med skall og kjerne hus, i mindre stykker. Legg stykkene i en gryte med vann. La det koke ved svak varme i 40-45 min. til eplene er helt utkokte.

Sikt eplemosten og hell pureen tilbake i gryten. Tilsett ingefær, en delt vaniljestang, revet skall av en sitron, sitronsaft, sitronverbena og sukker. Kok i en times tid på svak varme. Legg lokket delvis over gryten.

Fjern vaniljestangen og ingefærstykket fra eplesmøret, tilsett så konserveringsmiddel og hell eplesmøret på rene, kokte syltetøyglass og oppbevar i kjøleskap.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar