onsdag 8. mars 2017

Eplepai med vaniljekrem (Det søte liv)

  • 250 gr hvetemel
  • 200 gr smør
  • 90 gr melis
  • 1 egg


Vaniljekrem
  • 1 pk vaniljesaus
  • 2 ss sukker
  • 2,5 dl melk

Eplefyll
  • 2-3 epler
  • 2 ts kanel
  • 2 ts sukker

Bland sammen mel og melis. Smuldre i smøret. Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. Avkjøl deigen litt i kjøleskapet.

Vland vaniljesauspulver og sukker i en kjele med melken. Kok opp under omrøring til kremen tykner. Avkjøl.

Klem drøyt halvparten av deigen utover og litt oppover kantene på en rund kakeform (24cm) med bakepapir i bunn. Deigen er litt klebrig, så ha litt mel på fingrene. Skrell og del eplene opp i tynne skiver og ha dem over deigen. Dryss på kanel og sukker. Fordel så vaniljekremen jevnt over eplene.

Kjevle ut resten av deigen til deigremser og legg disse som gittermønster på kaken.

Stekes ved 180 grader i ca 35 min. Avkjøles. Husk å fjerne bakepapiret fra bunnen :-)


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar