søndag 5. mars 2017

Eplekake - min beste

Stekeovnstemperatur 210 grader / 45 min på nederste rille

  • 300 gr margarin
  • 300 gr sukker
  • 3 egg
  • 300 gr hvetemel
  • 1 ½ ts vaniljesukker
  • 1 ½ ts bakepulver

Fyll/topping

  • 600 gr skrellede og oppskårne eplebiter i tykke skiver
  • 1 ½ ss kanel
  • 1 dl sukker
  • Ca. 100 gr. Smør
  • 70 gr grovhakkede hasselnøtter

Sett margarinen i romtemperatur mens du skreller og deler eplene. Bland på forhånd sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en bolle. Rør margarin og sukker hvitt. Jeg pleier å bruke hånda og kna sukkeret inn i smøret. Det er sykt klissete, men resultatet blir mye bedre... Ha i ett egg om gangen og kna dette også inn i røren for hånd. Når eggene er rørt inn, ha i det tørre. Deigen skal være skikkelig klissete når du er ferdig.

Ha deigen oppi en ferdig smurt kakeform (evt. ha bakepapir i bunn og smør bare kantene, det er det enkleste for etterpå..) Smør røren ut i bunn av formen. Stapp eplebitene oppi, tett i tett. Gjerne 2 lag med eplebiter. Jo mer desto bedre. Dryss over kanel, sukker, hasselnøttene og smøret (bruk ostehøvel på smøret og legg 5-6 stykker på toppen av kaka).

Inn i ovnen, løp og kjøp vaniljeis, pisk krem og ring meg.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar