onsdag 8. mars 2017

Eplechutney med rosmarin

Oppskriften gir 2 glass á 5 dl

  • 1 kg epler
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 5 cm ingefær
  • 1 sitron
  • 5 dl eplesidereddik
  • 2-3 kvister rosmarin
  • 150 gr lyst rørsukker

Skrell eplene, fjern kjernehusene og skjær i båter. Hakk løken grovt. Legg eplebåtene i en gryte sammen med hvitløk, skrellet ingefær og løk. Riv skallet av en sitron, press saften og tilsett i gryten. Hell i epleeddik. Tilsett rosmarin og rørsukker.

Kok alt på svakt varme til det er tykt, i ca 30-40 min under lokk. Hell chutneyen på rene glass. Server chutneyen som tilbehør til frokost eller middag.

Den holder seg i flere måneder i kjøleskap!


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar