søndag 5. mars 2017

Elg i gryte

  • 500 gram elgkjøtt i biter (renskåret)
  • Ca. 3 ss hvetemel
  • Salt & Pepper
  • 2-3 ss margarin eller smør
  • 2 løk i båter
  • 2 røde paprika, oppskåret i terninger
  • 1 knivsodd timian
  • 4 einerbær
  • 3 dl fløte
  • 10 steinfrie svisker
  • 2 ts lys sennep
Bland hvetemel, salt og pepper og vend kjøttbitene i blandingen. Brun løken i smør i en stekepanne og legg løken over i en gryte. Gjør det samme med kjøttbitene. Ha paprikaen oppi gryta. Tilsett timian, einerbær, fløte og 5 svisker og la dette putre i ca. 45 min, til kjøttet kjennes mørt. Legg i resten av sviskene etter ca. 30 min.

Visp sennepen ut i litt av sausen og hell dette tilbake i gryten. La alt småputre i 3-4 minutter til.
Serveres med kokte poteter eller eventuelt sellerirotmos.


.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar